понедельник, 14 марта 2016 г.

14 березня у світі відзначають незвичайне свято – Міжнародний день числа «Пі».

Вперше Міжнародний день числа " Пі" був відзначений в 1988 році в науково-популярному музеї «Эксплораторіум» в Сан-Франциско.
З цим незвичайним числом ми стикаємося вже в молодших класах школи, коли починаємо вивчати круг і коло. Число π - математична константа, що виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. У цифровому вираженні π починається як 3,141592... і має нескінченну математичну тривалість.
У повсякденних обчисленнях ми користуємося спрощеним написанням числа, залишаючи тільки два знаки після коми - 3,14. Поглянувши на цей знак, відразу ж стає очевидним, чому саме сьогодні відзначається День числа " Пі" – чотирнадцятий день третього місяця.
Як вважають фахівці, це число було відкрито вавілонськими магами. Воно використовувалося при будівництві знаменитої Вавілонської вежі. Проте, недостатньо точне значення "Пі" привело до краху усього проекту. Можливо, що ця математична константа лежала в основі будівництва і легендарного Храму царя Соломона.
Міжнародний день числа "Пі", випадково або навмисно, співпадає з днем народження одного з найбільш видатних фізиків  -  Альберта Ейнштейна.

Комментариев нет:

Отправить комментарий